E-GÜVENLİK POLİTİKAMIZ

 

E-GÜVENLİK POLİTİKAMIZ

Dijital teknolojiler okul çağı çocukları için de olağanüstü imkanlar ve fırsatlar sunuyor. Çocuklar da internet ortamının sağladıklarıyla bilgiye, eğlenceli oyunlara ve benzeri etkinliklere kolayca ve hızlıca erişim sağlayabiliyorlar. Ancak, dijital teknolojilerin sağladığı bu harika imkanların yanında, çocuğun zihinsel, ruhsal ve fiziksel saldırılarla, tuzaklarla karşılaşması tehlikesinin varlığı da hafife alınamaz bir gerçekliktir.

Olası tehlikelerden çocuğu korumanın en emin yolu, onu internet ortamından tamamen uzak tutmaktır. Ancak çok hızlı gelişen dijital teknolojiler sebebiyle ve ne yazık ki, çocuğu internet ortamından tamamen uzak tutmak mümkün olmamakta, tamamen yasaklamak sorunu çözmemektedir. Kaldı ki çevresel etkenler ve ebeveyn tutumları sebebiyle internet ortamlarını tamamen yasaklamak ve erişimi engellemek imkansız bir hal almıştır. Bu sebeple çocuğu internet ortamının oluşturduğu tehlikelerden korumak için tamamen yasaklamaya çalışmaktan daha etkili tedbirler bulmak zorunluluğu vardır.

Öncelikle ifade etmek gerekir ki, dijital teknolojilerin sahip olduğu imkanlar sebebiyle alınabilecek hiç tedbir çocuğu yukarıda sözü edilen tehlikelerden yüzde yüz oranında koruyamayacaktır. Dolayısıyla söz konusu tehlikelerden kendisini koruması için çocuğa bilgi, bilinç ve davranış kazandırmaktan, bu hedef için çaba harcamaktan daha etkili bir yol kalmamaktadır.

Bu gerçekler sebebiyle, okul politikası olarak öğrencilerimizi internet ortamlarının tehlikelerinden ve zararlarından koruyabilmek için ısrarlı ve kararlı bir şekilde uygulamalar gerçekleştirmekte ve gerekli, uygulanabilir yasaklar getirmekteyiz. Okul ve aile işbirliği ile çocuğun gizli-saklı değil , alenî ve kontrollü bir şekilde internete girmesini ve dijital teknolojilerden yararlanmasını sağlarız.

 Diğer yandan çocuğu etkili bir şekilde takip ve kontrol ederken , bu takip ve kontrollerin çocuğun yararına olduğu için yapıldığı çocuğa doğru ve ikna edici bir şekilde anlatır ve onun rızasını elde etmeye çalışırız. Bu çaba aynı zamanda çocuğa oto kontrol anlayışı ve davranışı kazandırmayı da hedeflemektedir. İnternet ortamlarının bünyesinde barınan ve çocuğun istismarını hedefleyen tehlike ve tuzaklardan, online oyunların oluşturduğu tehlike ve zararlardan neden korunması gerektiği bilincini öğrenciye kazandırmak en önemli hedefimizdir.

Öğrencilere e-güvenlikle ilgili bilgiler verilmekte olup,Proje uygulamalarından önce, veliler tarafından Veli İzin Belgelerinin  doldurulması sağlanmakta, öğrenciye ait özel bilgiler hiçbir şekilde paylaşılmamakta, uygulama sırasında fotoğraflar, öğrencinin yüzü görünmeyecek şekilde çekilmekte yada öğrenci fotoğrafları bulurlanmaktadır.

10.12.2012 13966

İnterneti Nasıl Kullanırım?

 

İnternetin Bilinçli Kullanımı